Ciljevi

  • Cjeloživotno usavršavanje i opće podizanje znanja i sposobnosti inženjera iz brodograđevnog područja, posebno međusobnim prenošenjem teoretskih znanja i radnog iskustva iz područja brodogradnje.
  • Utjecaj na opće podizanje kvalitete rada, razvoja i uspješnosti brodograđevne djelatnosti i brodograđevnih institucija na području djelovanja Društva.

Djelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi

Organizacijsko povezivanje brodograđevnih stručnjaka putem njihovog uključivanja u Društvo. Organiziranje predavanja i stručnih rasprava po aktualnim pitanjima rada i razvoja brodogradnje. Upoznavanje sa suvremenim tehnološkim razvojem u brodarstvu i brodogradnji radi njihove praktične primjene u radu. Povezivanje članova Društva i poticanje članova na aktivno uključivanje u pojedine znanstveno istraživačke i izvedbene projekte iz područja brodogradnje. Podržavanju inicijativa za opći i pojedinačni razvoj poduzetničkih djelatnosti iz područja brodogradnje. Surađivanje sa odgovarajućim trgovačkim društvima iz područja brodogradnje, organima brodogradnje i gospodarstva te obrazovnih i znanstvenih institucija, posebno na području djelovanja Društva. Utvrđivanje i davanje prijedloga odgovarajućim organima brodogradnje i državne uprave u cilju stvaranja uvjeta za uspješnije rješavanja pojedinih problema rada i razvoja brodogradnje.

Kronologija osnivanja

01.02.2016 - Okupljanje inicijalnog odbora
09.06.2016 - Osnivačka skupština
24.10.2016 - Datum upisa u HR registar udruga

Organizacijska struktura Društva

Predsjednik
Boris Žanko (Glavno rebro)

Potpredsjednici:
Luka Mudronja (Pomorski fakultet)
Zoran Macut (Brodotrogir)
Kruno Kukoč (Ventum Maris)

Tajnica:
Sanja Validžić (Brodosplit)

Predsjednik Nadzornog odbora:
Mladen Pavičić (HRB)

Predsjednik Skupštine:
Ante Čagalj